Uit je comfortzone

Ik kan het want ik heb het nog nooit gedaan…

Vraag; Teksten schrijven voor een uitzendbureau dat werkzaam is in een branche waar je nog nooit iets over geschreven hebt. Doen of niet doen?

Je hebt twee groepen mensen. Mensen die binnen hun kaders leven, dingen tot in detail uitzoeken voordat ze een beslissing nemen en geen tot weinig risico’s nemen. En mensen die altijd net even verder kijken dan hun neus lang is, soms beslissingen nemen op gevoel en van tijd tot tijd een risico nemen.

Ik behoor tot die laatste groep. Zowel op privé- als professioneel gebied. Mijn zoontje van zeven lijkt op mij. Hij ziet altijd mogelijkheden, bedenkt alternatieve oplossingen en ziet overal een uitdaging in. Zo was ik laatst met hem een beetje aan het sparren. “Mama heeft een opdracht gekregen om teksten en verhalen te schrijven voor een uitzendbureau in de technische branche. Zal ik het doen?”

Mijn zoontje kijkt me aan en zegt: “Waarom niet? Schrijven kun je en als je iets niet snapt Google je het toch gewoon?’’

Met deze logica in mijn achterhoofd ga ik de uitdaging aan. Mocht de opdrachtgever de teksten niet goedvinden, dan gaat hij naar iemand anders toe. In het ergste geval heb ik er een aantal uur ingestopt zonder betaald te krijgen.

In mijn zoektocht naar voorbeeldteksten (want ik heb echt geen idee waar ik moet beginnen) merk ik al snel dat de branche steeds gebruikmaakt van dezelfde soort woorden binnen bepaalde beroepen. Het is voor mij zaak om de zoekwoorden zo efficiënt mogelijk te plaatsen op de website en in de teksten. Daarnaast mag ik in mijn eigen woorden de verhalen als ‘historie’ en ‘over ons’ schrijven.

Snel vloeien de woorden uit de pen. Ik zit lekker in de flow en red het om de verhalen en teksten in het aantal uren dat ik krijg betaald te schrijven.

Ik ben trots op mezelf. Schrijven uit mijn comfortzone. Het verbreedt je horizon waardoor je steeds meer kunt en wilt.

 Terug naar mijn privésituatie. Mijn trap wordt opnieuw gelegd en voor de ledlampen in de trap is er stroom nodig. Er zit een stopcontact boven de voordeur dat verlegd moet worden. Ik kijk mijn handen aan waarop met grote letters LINKS staat geschreven. Ehhh, kan iemand mij helpen? Technisch schrijven oké, maar technisch handelen…..