Werken tijdens vakantie

(foto: Pixabay)

Als zzp’er ben je eigenlijk nooit vrij. Als je niet voor een afnemer bezig bent, dan ben je wel voor jezelf bezig. Je bedrijf promoten, administratie, boekhouding…of gewoon, lunchen in een restaurant met je telefoon in je hand voor een interview.

Dit gebeurde mij dus vorige week. Ik ging een midweek naar Bad Bentheim, Duitsland. Niet te ver weg van huis, maar ver genoeg om te genieten van een andere omgeving. Maandagochtend vertrok ik met mijn auto richting de Duitse grens, toen ik een belletje kreeg van mijn collega uit IJmuiden. ‘Vergeet je Nencies niet te bellen voor een interview over Halloween in de Gierstraat Haarlem?’

Ehhhhhh… wanneer moet het in de krant? Deze editie al? Tja, dan moet ik echt vandaag nog bellen. Omdat het lunchtijd was ging ik de A1 af en sloeg af bij Stroe. In Harskamp, daar ken ik de weg een beetje, bezocht ik een restaurant met wifi.

Ik pakte mijn laptop en installeerde mij. Met de telefoon in de aanslag bestelde ik een uitsmijter. Gelukkig nam Nancy op en konden we het interview in 20 minuten afronden. Ik was helemaal in de flow en besloot om het interview ter plekke maar te schrijven.

Tussen de lunch door vlogen mijn vingers over het toetsenbord. De woorden kwamen vanzelf. In drie kwartier was het verhaal, het moest een halve pagina groot zijn, af. Snel e-mailen, druk op send, en klaar.

Ik vervolgde mijn reis naar Bad Bentheim. Eenmaal daar logde ik gelijk weer in want alle e-mails moesten nog bewerkt worden tot leesbare artikelen met foto’s voor in de krant. Ik werkte door totdat de letters voor mijn ogen dansten.

De volgende ochtend werd ik gebeld door mijn collega, hoe het kon dat het verhaal in één keer goed was! Normaal is Nancy een kritische klant met vrij veel op- en aanmerkingen. Maar het was gewoon in één keer goed!

Alsof het zo had moeten zijn, want ik ging hierdoor een stuk relaxter mijn vakantie in. Al met al heb ik elke dag van mijn midweekje weg nog gewerkt. Maar het ging wel op een laag pitje. Heerlijk zo’n vakantie.